Underbara arancini med kantarell och mozzarella som sedan doppas i en smakrik parmesan och svartpepparmajonnäs. Arancini är i grunden friterade bollar med överbliven risotto och exempelvis ost eller kött. I detta fall gör jag mina arancini av just överbliven kantarellrisotto som ni kanske känner igen från tidigare. Underbara krispiga bollar perfekta som försnack innan middagen.
så här gör du
- Skär mozzarellan i småbitar och blanda ner i risotton. Gör 8-10 bollar av risotton och rulla dem i handen så de blir ganska fasta. Lägg på fat och ställ in i kyl 15 min.
- Knäck ägget i en skål och vispa det med en gaffel. Rulla bollarna i mjöl, ägget och sedan panko-ströbröd.
- Värm olja en kastrull till ca 170C. Fritera bollarna tills de får fin färg. Ska ta ungefär 30-40 sekunder. Lägg på hushållspapper och salta lite med flingsalt. Lägg på ett fat och toppa med krasse.
- Blanda majonnäs, parmesan och svartpeppar. Smaka av med lite salt och vitvinsvinäger.
ingredienser
8 bollar
8 matskedar kall kantarellrisotto
1 mozzarella
1 ägg
Vetemjöl
Panko-ströbröd
1dl majonnäs
½ dl fint riven parmesan
Svartpeppar
Olja att fritera i (välj en neutral olja)
Krasse