Skip to content Skip to footer

Arancini med kantarell, mozzarella och parmesanmajonnäs

Underbara arancini med kantarell och mozzarella som sedan doppas i en smakrik parmesan och svartpepparmajonnäs. Arancini är i grunden friterade bollar med överbliven risotto och exempelvis ost eller kött. I detta fall gör jag mina arancini av just överbliven kantarellrisotto som ni kanske känner igen från tidigare. Underbara krispiga bollar perfekta som försnack innan middagen.

så här gör du
  1. Skär mozzarellan i småbitar och blanda ner i risotton. Gör 8-10 bollar av risotton och rulla dem i handen så de blir ganska fasta. Lägg på fat och ställ in i kyl 15 min.
  2. Knäck ägget i en skål och vispa det med en gaffel. Rulla bollarna i mjöl, ägget och sedan panko-ströbröd.
  3. Värm olja en kastrull till ca 170C. Fritera bollarna tills de får fin färg. Ska ta ungefär 30-40 sekunder. Lägg på hushållspapper och salta lite med flingsalt. Lägg på ett fat och toppa med krasse.
  4. Blanda majonnäs, parmesan och svartpeppar. Smaka av med lite salt och vitvinsvinäger.

ingredienser

8 bollar

8 matskedar kall kantarellrisotto

1 mozzarella

1 ägg

Vetemjöl

Panko-ströbröd

1dl majonnäs

½ dl fint riven parmesan

Svartpeppar

Olja att fritera i (välj en neutral olja)

Krasse

Håll dig uppdaterad!

prenumerera på våra vinnyheter!